Så det vores sidste nat herovre…

Hej Villads
Klokken er 3 om natten og jeg kan som sædvanlig ikke sove. Så jeg sidder på badeværelset og pakker gaver ind og skriver kort til Oda, som har fødselsdag i morgen.

Vi var ellers nok så trætte i går efter en laaaang dag. Vi startede med hotellets morgenmad og et øs pjask regnvejr mens vi pakkede alle vores ting ud i bilen. Heldigvis var det kun en byge og inden længe var det overstået. Vi lod bilen stå på hotellets p- plads som Rune havde fået gratis, fordi han brokkede sig over at aircon ikke kunne køle overhovedet.

 

Best Western Prospekt hotel i Brooklyn har vores anbefaling. flot og ren stand og sauna og ekstra bad i kælderen.

Vi tog Metroen til Broadway, hvor vi skulle besøge Apple Store. Pigerne ville shoppe lidt på vejen, så Rune gik alene ned til Apple. Rigmor og Rune skulle bruge lidt tid derinde, så Oda og Jeg gik en tour til Blick Art Materials, som er en stor butik med i farver, tuscher, pensler og alt muligt andet som en kunstmaler kunne få brug for. Jeg er på jagt efter noget bly til en stifteblyant med lidt specielt mål, som jeg har haft i 30 år men ikke har flere stifter til. Desværre havde de det ikke.

 

Rigmor shopper i Topshop

Vi hentede Rigmor i Apple Store og sagde farvel til Rune. Vi havde forskellige planer i dag. Han skulle til Wall Street & Ground Zero, og derefter ud og hente bilen for at køre vores bagage til et nyt hotel, aflevere bilen i JFK Lufthavnen og så komme ind til byen for at møde os igen.

 

Ground Zero er et must see.

Vi piger skulle til Hobokken kvarteret i New Jersey for at se Carlo’s Bakery, som pigerne har set i fjernsynet. Programmet handler om en dygtig italiensk konditor, hans liv på jobbet og med familien. Vi fandt rimelig nemt derud, trods lidt extra kørsel med Path’en. Path’en er en anden slags metro, der kører i en tunnel under vandet væk fra Manhatten,. Foran butikken var der ikke bare kø, men systemkø. Først skulle man stå i kø i skyggen under et halvtag på hjørnet af næste blok, så kom kødrengen og delte numre ud, så skulle man stå i kø foran selve butikken før man blev lukket ind og det blev vores tur.

Det hele tog ca. en halv time, så det var ikke så slemt. Pigerne vidste præcis, hvad de ville have, der var vidst skrevet seddel hjemmefra. Vi satte os på en bænk i skyggen og spise det hele – dejlig frokost. Kagerne smagte lige som de skulle, vi var glade.

Her på næstsidste dag har vi endelig brudt koden på vej og metrosystemet. Så på vej tilbage smuttede vi lige forbi en tegnebutik mere for at kigge efter stifter til min blyant. Her var udvalget endnu større af det hele, men de havde dem desværre heller ikke. Nu var vi ved at være godt trætte i benene og godt svedige over det hele. Far ville ikke dukke op foreløbig, og vi havde ikke rigtig nogen planer.

Efter lidt trasken omkring, tog vi metroen til Central Station. Gang hovedbanegården med 10, gør den ren og du har et billede af, hvordan der ser ud. Her var brudepar, der blev fotograferet og Apple Store og dejlig køligt. Vi fandt en bænk i Apple Store og hvilede os lidt. Det gode ved Apple Store er, at der altid er netforbindelse, der virker, er en masse computere der bare står, så man kan bruge dem, er aircon, der er bænke og en masse tjenstevillige medarbejdere.

Oda fandt lige den nemmeste vej tilbage til Little Italiy og Chinatown, hvor vi skulle spise aftensmad. Rune var stadig ikke på vej, så vi spiste uden ham i en lille trekantet park på Spring Street. Nu var klokken næsten 9 og Rune var på vej. Vi havde åbenbart ikke fået brudt metrokoden helt, for Spring st. station er ikke bare Spring st. station. Der ligger en 4-5 stykker, der hedder det samme, men er forskellig farve ang. hvilken linje man kører med. Så vi stod i hver sin ende af gaden og ventede på hinanden. Tilsidst lykkedes det at mødes og vi gik en lille tur gennem Little Italy efter is, før vi satte os i metroen til den lange rejse til Queens og vores hotel i nærheden af lufthavnen. Alle passagerer sad og sov i toget, undtage Rune, men klokken var også næsten 12. Vi tog en taxa det sidste stykke fra stationen og så var det bare et lille hurtigt TILLYKKE til Oda og på hoved i seng.

Der spises Gelato i Little Italy, som er lukket af for biler lørdag aften. Flere gågader i New York tak!

De kærligste hilsner og på snarligt gensyn Moar 🙂

Opdateret liste over gratis glæder og måder at overleve på i USA:

  • På Cosi restaurant i Washington nær det hvide hus kan man spise sig mæt i brød ender fra de riges sandwich. De ligger fremme i en skål til fri afbenyttelse.
  • Få vasket hænder og smurt dem ind i creme i Bath & Bodyworks eller i & Other Stories.
  • Få gratis flaske med håndsprit ved havnefest i Philadelpia.
  • I Wholefoods bliver boxen med friske bær lukket med et stykke malertape. Ideelt til rep. af kinahåndvifte, der er ved at gå i stykker.
  • Sikkerhedsnålen fra prislabel er god til at åbne iphone, der skal have skiftet simkort.
  • Hotellerne er fyldt med sæbe, shampoo. Kopper, vandflasker og alt muligt andet.
  • Bliv opgraderet til suite på hotellet og brug din nøgle til at komme ind i clubben. Lækker og gratis morgenmad.
  • Hvis man ikke, som pigerne er, bange for tap-water, er der mange muligheder for drikke. På gaderne i New York stor der folk og åbner for hanen med vandværksvand. I parkerne ved det hvide hus er der masser af vandposte. På de fleste fastfoodbarer er der gratis refill af sodavand man kan tage med på vej ud.
  • På (nogle) Five Guys burger barer er der gratis jordnødder, de ligger fremme i sække til fri afbenyttelse.
  • Hvis man mangler en hår-donut til at fylde i håret, kan man tage hotellets vaskesvamp og folde ud og rulle ind. – vupti en hår-donut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *